ВЕЛИКОКУЧУРІВСЬКА СІЛЬСЬКА ОБ'ЄДНАНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Чернівецький район

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

Дата: 03.02.2020 13:57
Кількість переглядів: 2327

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства.
Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є торгівля людьми. Це третій, після торгівлі зброєю та наркотиками, злочин за прибутковістю. На превеликий жаль, ця проблема не втрачає актуальності й у наш час. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними причинами, які сприяють цьому явищу.


Проблема торгівлі людьми є дуже гострою, особливо в цей нелегкий період для України, коли велика кількість громадян сподівається знайти кращого життя за межами нашої країни, та на жаль, багато з них потрапляють до рук шахраїв. Державними установами, правоохоронними органами, міжнародними компаніями, а також мережею громадських організацій по всій території України приділяється особлива увага запобіганню торгівлі людьми. Ми, педагоги, не можемо бути осторонь відносно даної проблеми, тому проводимо безліч різних превентивних заходів, один з яких був проведений 28.01.2020 року у приміщені центру економічного зростання, куди були запрошені учні та соціальні педагоги усіх шкіл Великокучурівської ОТГ.
Профілактичний тренінг «Торгівля людьми. Нелегальна робота за кордоном», який був проведений практичним психологом Годилівського НВК Єреміцою О.В. та цікава інформаційно-просвітницька гра «Ліза та її друзі подорожують світом, у яку зіграла разом з дітьми заступник директора з виховної роботи Годилівського НВК Головряк М.В. зацікавили усіх присутніх учнів громади, адже вони могли на реалістичних прикладах зрозуміти актуальність даної теми та небезпеку, яка може виникнути, якщо людина буде необізнаною та необережною.
Основною метою заходу є інформування в ігровій формі дітей про проблему торгівлі людьми і правила безпечних подорожей, а також вироблення в них навичок безпечної поведінки в ситуаціях, які потенційно можуть призвести до потрапляння в торгівлю людьми.
Учні разом з педагогами мали можливість з’ясувати причини, які сприяють потраплянню людей до рук торговців; обговорили особливості роботи за межами України та ризики, пов’язані з нелегальним працевлаштуванням; проаналізували оголошення про роботу відповідно до критерій порушення прав людини, законності або незаконності; прослухали юридичні рекомендації щодо працевлаштування за кордоном.
Сподіваємось, що проведення профілактичних заходів та достатня поінформованість сприятимуть розумінню суспільством, що «біле рабство» не є проблемою лише жертви, яка вже потрапила в тенета торгівців, а й кожного громадянина. Лише так буде досягнута головна мета – подолання цього ганебного явища.
Щиро дякуємо всім учням та педагогам, які були присутні на даному заході.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь