ВЕЛИКОКУЧУРІВСЬКА СІЛЬСЬКА ОБ'ЄДНАНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Чернівецький район

День Соборності

Дата: 03.02.2020 13:51
Кількість переглядів: 1222

У середу, 22 січня, жителі нашої країни відзначають День Соборності України. Це свято має вже більш ніж сторічну історію. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році - проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. День Соборності є офіційним святом України "…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…" згідно з Указом Президента України "Про День соборності України" від 21 січня 1999 року № 42/99. 1990


Сьогодні, 22 січня, з молитвою на могилі Володимира Бузенка зібралися: отець Богдан, настоятель церкви Святої Трійці, рідні Героя, учасники бойових дій на Сході України, Мельничук В. К., заступник голови Чернівецької обласної ради, Голова Великокучурівської ОТГ Василь Тодеренчук та керівництво відділу освіти, культури, молоді та спорту Великокучурівської с/р.
Володимир Бузенко - Герой сучасної України, її мужній визволитель! Він володів надзвичайним даром – всеперемагаючою любов’ю до рідного краю, вірою в Бога й у свій народ. Він був добрим і щирим хлопцем, який так зворушливо, відчайдушно вірив в Україну та ніколи не сумнівався в перемозі світла над темрявою і жорстокістю. Його портрет, як і портрет усіх інших нескорених духом захисників, – це людина, яка зуміла подолати свій страх перед невідомим і піти за мрією, заради якої мільйони українців у всі часи вступали у двобій зі злом.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь