A A A K K K
для людей із порушенням зору
ВЕЛИКОКУЧУРІВСЬКА СІЛЬСЬКА ОБ'ЄДНАНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Чернівецький район

День Вишиванки

Дата: 25.05.2017 11:44
Кількість переглядів: 487

Хай вам сміється доля журавлина,

Поля розлогі колосом цвітуть,

Нехай червоні ягоди калини

Вишиванка - оберіг нашого народу

Вранці весь колектив ДНЗ «Малятко» одягнений у вишиванки радо зустрічав своїх вихованців з батьками, які також прийшли причепурені у вишитих сорочках, щоб продовжити відродження традицій українського народу, його культуру, звичаї та спадщину нашого села.

З давніх-давен Україна славилась розмаїтістю народних родинних символів та оберегів. Наші бабусі, дідусі передавали їх з роду в рід , з покоління в покоління для того, щоб нащадки ніколи не забували своє коріння, свій родовід, історію своєї родини. І ми продовжуємо цю традицію.

На всіх групах вихователі провели цікаві заняття, бесіди, розваги з музичним супроводом, виставку вишиванок. Все це педагоги доносять до уваги дошкільнят з метою розширення знань про українські вишиванки, формують любов до рідного краю, до його оберегів та народних традицій; сприяють розвитку творчої активності, естетичного смаку, вихованню інтересу до культурної спадщини українського народу.

Вишита сорочка - це оберіг усіх часів: минулого, теперішнього і майбутнього – розповідає вихователь старшої групи «Сонечко» Пантя Т.Д. нам відомо, що дерево життя - гілочка на якій ростуть три листочки. Перший листочок - оберіг минулого, другий листочок – оберіг сучасного, третій - оберіг майбутнього.

Отже, ми повинні пам’ятати, що народна вишивка - це мистецтво, яке постійно розвивається. Це величезне багатство створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстринь. Наше завдання - не розгубити його, передавати це живе іскристе диво наступним поколінням – підсумовує у своїй розповіді дітям Тетяна Дмитрівна.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь